ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! (;)

Η επιστολή διαμαρτυρίας μου προς τον πρωθυπουργό, για το αίσχος του Destroy Athens, απεστάλη στις 5 Σεπτεμβρίου.
Δεν περίμενα, φυσικά, να λάβω απάντηση. Ούτε όμως περίμενα ότι χθες θα μου ερχόταν, δίκην μεταλλαγμένης απαντήσεως, το προκλητικό και απαράδεκτο newsletter με το οποίο ο κύριος Καραμανλής επιδίδεται εις την άγραν ψήφων. Δείτε τα.

image003.png image004.png image002.png image001.png

Είχα την εντύπωση ότι η γραμματεία του πρωθυπουργού θα έκανε τη στοιχειώδη εκκαθάριση στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που καταφθάνουν στο γραφείο του. Πού να βρει, όμως, το χρόνο για τέτοιες δουλειές, αφού…
… «Πάμε την Ελλάδα μπροστά, αποφασιστικά και υπεύθυνα».

Υπεύθυνα, απέναντι σε ποιους, κύριε Καραμανλή;

Μπροστά! Μπροστά! Μπροστά! Γκρεμνά! Γκρεμνά! Γκρεμνά!
Μήπως θυμάσθε την ταινία «Το τρένο της μεγάλης φυγής»;

Advertisements

4 Σχόλια to “ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! (;)”

 1. ellinida Says:

  Εχω στείλει κάποια εμαίλς στον Καραμανλή. Ποτέ δεν απάντησε κανείς.
  Αναρωτιέμαι, τι θα κόστιζε να έβαζαν μιά γραμματέα να γράψει δέκα βλακείες πχ το λάβαμε υπ’όψιν κλπ
  Σεβασμός στον πολίτη…

 2. Αϊάσανθος Ίων Says:

  @ellinida:
  Ούτε από τον υπουργό Πολιτισμού ούτε από τον δήμαρχο Αθηναίων, στους οποίους είχα στείλει ιμέιλ με σχεδόν πανομοιότυπο περιεχόμενο, πήρα καμμία απάντηση.
  Το ίδιο είχε συμβεί και παλαιότερα με τον Βουλγαράκη, τότε που ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης και του είχα γράψει για τη δόλια απόσπαση χρημάτων από τους αφελείς μέσω του Διαδικτύου. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Βουλγαράκης παρουσιαζόταν ότι διέθετε πολύ χρόνο για τη διαδικτυακή του επικοινωνία με τους πολίτες!
  Φαίνεται πως η «δυνατότητα επικοινωνίας» που προσφέρεται μέσω των ιστοχώρων τους έχει σκοπό, στην πραγματικότητα, να καλλιεργείται στους ιθαγενείς (αυτούς που ονομάζουν πολίτες) η ψευδαίσθηση πως οι διαχειριστές της εξουσίας είναι προσιτοί και ανοιχτοί στα μηνύματα της κοινωνίας.

  Το φαινόμενο αυτό, όμως, είναι πολύ γενικότερο, διότι παρατηρείται κατά κόρον και στις περιπτώσεις όπου δίδονται κάποιες δήθεν απαντήσεις σε δημόσιες διαμαρτυρίες, ή στο πλαίσιο των διαφόρων διαλόγων που διεξάγονται δημόσια. Εδώ, το ενοχλητικό, ανησυχητικό –έως ιδιαίτερα κρίσιμο, κατά τη γνώμη μου– στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι απαντώντες χρησιμοποιούν τη μέθοδο «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Δηλαδή, δεν απαντούν στα συγκεκριμένα σημεία επί των οποίων τους εγκαλούν οι συνομιλητές τους, αλλά τα παρακάμπτουν και προσπαθούν να στηρίξουν τη θέση τους με άσχετα (και συνήθως νεφελώδη) επιχειρήματα, λες και δεν απευθύνονται στους συνομιλητές τους αλλά σε κάποιους άλλους αναγνώστες ή ακροατές (μεταξύ μας, πολύ φοβάμαι ότι πράγματι έτσι συμβαίνει). Εάν προσέξουμε λίγο τον δημόσιο λόγο που αρθρώνουν οι διαχειριστές και οι διαμεσολαβητές της εξουσίας, θα διαπιστώσουμε ότι αδιαφορούν για την ουσία των όσων αντιλέγουν οι συνομιλητές τους, θαρρείς και δρουν με αποκλειστικό γνώμονα την εκπλήρωση κάποιας αποστολής που τους έχει ανατεθεί. Και όλοι αυτοί οι κύριοι ισχυρίζονται πως ενεργούν τελείως δημοκρατικά και νόμιμα, αξιώνουν να ονομάζονται αντικειμενικοί, έγκυροι, κ.λπ. κ.λπ. – Αυτό ακριβώς ήταν το στοιχείο που με είχε εξοργίσει στην κυρία Ρεπούση και με έκανε να της στείλω αυτό το «αγενέστατο» μήνυμα.
  Συνεπώς, και αν αυτή η θεώρησή μου είναι σωστή, ετούτο το φαινόμενο καταμαρτυρεί αφ’ ενός ότι δεν διεξάγονται διάλογοι επί της ουσίας των κρίσιμων ζητημάτων και, αφ’ ετέρου, ότι στην κοινωνία μας υπάρχουν κάποια αδιόρατα στεγανά που την έχουν διασπάσει σε ξένα, μεταξύ τους, υποσύνολα. Νομίζω, λοιπόν, ότι πρέπει να του δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξαλειφθεί.

 3. ellinida Says:

  Εγώ δεν είχα στείλει γιά την έκθεση αλλά γιά το κυνήγι. Ούτε μία απάντηση ποτέ από κανέναν πολιτικό. Τελικά μόνο το μόνο που τους απασχολεί είναι το κλέψιμο και η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Αηδία! Νομίζω πως δεν θα ξαναψηφίσω πλέον. Ειλικρινά, μάλλον θα πάψει και να με νοιάζει και το τι γίνεται σ’ αυτόν τον τόπο. Αν μπορέσω μάλιστα θα την κάνω γι’ αλλού κιόλας. Την ισοπέδωσαν την χώρα. Και ο πάτος ακόμα μακριά.

 4. Αϊάσανθος Ίων Says:

  Αυτό τους απασχολεί, δυστυχώς. Για να είναι όμως σε θέση να απασχολούνται μόνο απ’ αυτό και, κυρίως, να διαπράττουν το κλέψιμο και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο εμείς τους το επιτρέπουμε. Ας αναλογιζόμαστε κι εμείς τις δικές μας ευθύνες και υποχρεώσεις, ας μην έχουμε μόνο τα δικαιώματά μας κατά νουν. Μόνο έτσι μπορεί να μπει κάποτε φρένο σε αυτή την κατάσταση. Και, βέβαια, συμφωνώ και επαυξάνω για την αποχή από τις εκλογές.

  Από εδώ και κάτω, όμως, διαφωνώ! Πώς μπορεί μια Ελληνίδα να πάψει να νοιάζεται για το τι γίνεται σε αυτόν τον τόπο; Πώς μπορεί να τον εγκαταλείψει και να την κάνει γι’ αλλού;
  Αλίευσα κάτι πολύ ωραίο επ’ αυτού από το υπέροχο Κομματόσκυλο, στο κάτω μέρος της σελίδας του και υπό τον τίτλο «ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ». Το αντιγράφω αυτούσιο:
  «Όπως πολλοί από εσάς, έτσι και εγώ, αφού έχω σιχαθεί τους πάντες και τα πάντα στην Ελλάδα, αγωνίζομαι να μην σιχαθώ τον εαυτό μου. Μπορούμε να σηκωθούμε να φύγουμε, να εξαφανιστούμε, να ρίξουμε μαύρη πέτρα πίσω μας, να πεθάνουμε και να ζητήσουμε να ταφούμε εκτός Ελλάδας. Αλλά δεν γίνεται, πατριώτες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πατρίδα μας στα χέρια αυτών των καθαρμάτων. Αυτό επιδιώκουν και αυτοί. Να παραδώσουμε τα όπλα, να σηκώσουμε τα χέρια και να γίνουμε μετανάστες, για να αποτελειώσουν αυτό που άρχισαν. Θα τους αφήσουμε; Κουράγιο πατριώτες. Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν την αυγή.»

  Ο πάτος είναι και θα εξακολουθήσει να είναι μακριά, όσο εμείς τον αφήνουμε ν’ απομακρύνεται. Κι όσο το κάνουμε αυτό, τόσο χειρότερες μέρες θα μας ξημερώνουν, τόσο δυσκολότερη θα γίνεται η ανάδυσή μας. Ενώ, αν εμείς το θελήσουμε πραγματικά, η έναρξη της ανάδυσής μας είναι ζήτημα… ωρών! Εάν μάλιστα επιστρατεύσουμε τη μόνη γνήσια και σωστή πίστη, εκείνη τη βαθιά όσο και έλλογη η οποία ταυτίζεται με την αληθινή επιστήμη, τότε η ανάδυσή μας… έχει ήδη αρχίσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: