Η φωτεινότητα του Ελύτη και οι «Πεφωτισμένοι» του CERN (με αφορμή το προηγούμενο άρθρο)

«Εντολή σου, είπε, αυτός ο κόσμος
και γραμμένος μες στα σπλάχνα σου είναι
Διάβασε και προσπάθησε
και πολέμησε» είπε
«Ο καθείς και τα όπλα του» είπε

«Ας μου επιτραπεί, παρακαλώ, να μιλήσω στο όνομα
της φωτεινότητας και της διαφάνειας. […]
Η μοίρα μας παρ’ όλ’ αυτά βρίσκεται στα χέρια μας.»

Τι απύθμενο χάος ανάμεσα στην ελυτική, την αληθινή φωτεινότητα και σ’ εκείνην που χαρακτηρίζει το υποχθόνιο τάγμα (order – ορδή) των «Πεφωτισμένων» του CERN και του Σίβα!
Τι είδους μοίρα μας περιμένει ενόσω αυτή (δεν) βρίσκεται στα χέρια μας;;;

ΔΙΟΤΙ:
«Χρειάζεται να βρισκόμαστε στη σωστή απόσταση από τον ηθικόν ήλιο, όπως ο πλανήτης μας από τον φυσικόν ήλιο,
για να γίνεται η ζωή επιτρεπτή.»

Ναι, το καταφέραμε κι αυτό: να εξαρτάται πλέον η διατήρηση της ζωής σ’ ετούτο τον ανεπανάληπτο πλανήτη όχι μόνον από τη –σωστή και δεδομένη– απόσταση ως προς τον φυσικόν ήλιο, αλλά, και κυρίως, από την ολοένα χειρότερη απόστασή μας ως προς τον ηθικόν ήλιο.
Μια δράκα ανθρώπων (;;;;) με παντελώς εσφαλμένη απόσταση ως προς τον ηθικόν ήλιο επιδιώκουν να μετακομίσουν (διάβαζε, να μεταφανίσουν) τη ζωή από το λίκνο της σε μέρη όπου αυτή ΔΕΝ γίνεται επιτρεπτή. Έχοντας κατορθώσει να μας ποδηγετούν μέχρις αηδίας, μας παρουσιάζουν τη μετάπτωση στην ανυπαρξία ως πρόοδο. – Κι εμείς, αντί να επαναστατήσουμε ενάντια σε αυτήν την πρωτοφανή δικτατορία και να τους στείλουμε στον αγύριστο, τους προσκυνάμε αποχαυνωμένοι.

ΚΑΘΟΣΟΝ:
«Μας έφταιγε άλλοτε η αμάθεια.
Σήμερα μας φταίει η μεγάλη γνώση.»

Η μεγάλη γνώση του τίποτα, του εκμηδενίζειν τα πάντα, η οποία έχει προέλθει από το εφτασφράγιστο πάντρεμα της πιο αδίστακτης «επιστημοσύνης» με τις πιο θανατόφιλες κι ερεβομανείς θρησκοληψίες.

Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡ’ ΟΛ’ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ: ΑΠΟ ΜΑΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ!

Advertisements

5 Σχόλια to “Η φωτεινότητα του Ελύτη και οι «Πεφωτισμένοι» του CERN (με αφορμή το προηγούμενο άρθρο)”

 1. Αϊάσανθος Ίων Says:

  Η κυβέρνηση της Ινδίας, λοιπόν, διάλεξε τον Σίβα, τον θεό της καταστροφής, για να «κοσμήσει» τον αύλειο χώρο του CERN. Και οι «φωστήρες» της επιστήμης τον δέχτηκαν!
  Λίγα μέτρα μακριά από το άγαλμα του Σίβα, έστησαν και μία επεξηγηματική πλάκα, το κείμενο της οποίας θα χάριζε παμψηφεί στον συντάκτη του το Νόμπελ Παραπλάνησης, εάν υπήρχε τέτοιο βραβείο.
  Η πλάκα αυτή αναγράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
  «Ο Σίβα συμβολίζει την “Σάκτι”, ή δύναμη της ζωής, στην ινδουστική Τριάδα. Είναι ο Δημιουργός, ο Στυλοβάτης και ο Καταστροφέας». Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Σίβα παρουσιάζεται σαν να ενσωματώνει τις ιδιότητες και των άλλων δύο μεγάλων θεών του Ινδουισμού, δηλαδή του Βράχμα και του Βισνού. Και η Σάκτι, στην πραγματικότητα, δεν είναι ο ίδιος ο Σίβα, αλλά το θηλυκό ταίρι του, η προσωποποίηση της θηλυκής θεϊκής δύναμης, η οποία συνοδεύει καθέναν από τους τρεις μεγάλους θεούς του Ινδουισμού. Με άλλα λόγια, η εκδοχή για τον Σίβα την οποία ασπάζεται μία αίρεση του Ινδουισμού (ο Σαϊβισμός) παρουσιάζεται ως αντιπροσωπευτική ολόκληρου του Ινδουισμού.

  Παρακάτω, η πλάκα περιέχει αποσπάσματα από γραπτά του Αμερικανού φυσικού Fritjof Capra, ο οποίος έχει επιδοθεί, μεταξύ άλλων, σε ένα κατά το δοκούν (και κατά το οικονομείν) πάντρεμα των ινδικών θρησκευτικών δοξασιών με τη σωματιδιακή φυσική:
  «Η σύγχρονη φυσική έχει δείξει ότι ο ρυθμός της δημιουργίας και της καταστροφής δεν εκδηλώνεται μόνο στην αλλαγή των εποχών και στη γέννηση και το θάνατο όλων των ζωντανών πλασμάτων, αλλά αποτελεί επίσης την ίδια την ουσία της ανόργανης ύλης. Για τη σύγχρονη φυσική, λοιπόν, ο χορός του Σίβα είναι ο χορός της υποατομικής ύλης. […] Η μεταφορά του κοσμικού χορού ενώνει την αρχαία μυθολογία, τη θρησκευτική τέχνη και τη σύγχρονη φυσική».
  Παρόλο που είναι φανερό ότι αυτή η αρλουμποένωση των πιο ετερόκλητων πραγμάτων δεν αντέχει σε καμμία σοβαρή κριτική, αισθάνομαι ότι ένα σημείο της πρέπει οπωσδήποτε να σχολιαστεί: Ποια καταστροφή συντελείται με την αλλαγή των εποχών, ρε ζωντόβολο, ρε αλητήριε; Επειδή εσύ και το συνάφι σου θέλετε να νομιμοποιήσετε την καταστροφή, μας υποβάλλετε με το στανιό την ιδέα ότι αυτό το σπάνιο φαινόμενο είναι πανταχού παρόν, ακόμα και στις πιο ομαλές και αρμονικές τροπές των εποχών και της ζωής;
  Στην ιστοσελίδα του, ο κύριος Fritjof Capra επαίρεται για το γεγονός ότι η πλάκα περιέχει αποσπάσματα από το βιβλίο του The Tao of Physics. Για το βιβλίο αυτό, δύο συνάδελφοί του έγραψαν:
  Jeremy Bernstein: «Αυτό που κανένας δεν χρειάζεται, κατά τη γνώμη μου, είναι ετούτο το ρηχό και ιδιαίτερα παραπλανητικό βιβλίο».
  Leon M. Lederman: «Ξεκινώντας με λογικές περιγραφές της κβαντικής φυσικής, [ο Fritjof Capra] κατασκευάζει περίπλοκες προεκτάσεις, απ’ τις οποίες απουσιάζει τελείως η κατανόηση του πόσο προσεκτικά συνυφαίνονται το πείραμα κι η θεωρία και του πόσο αίμα, ιδρώτας και δάκρυα μπαίνουν σε κάθε επώδυνη πρόοδο» (ο τονισμός δικός μου).

 2. Αϊάσανθος Ίων Says:

  Τι ρόλο παίζουν αυτοί οι επιστήμονες; Ιδού μία «αυθεντική» απάντηση:
  «Κι όταν λύνουμε κάποιο πρόβλημα, δεν εφησυχάζουμε. […] Δουλειά μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να βγάλουμε καινούργια προβλήματα, να σπρώχνουμε κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο και την επιστήμη και την τεχνολογία στο όριο που μπορεί να πάει […] Πάντα υπάρχουν προβλήματα να επιλύσουμε, γιατί, όπως είπαμε, σπρώχνουμε την τεχνολογία και την επιστήμη όσο πάει και δημιουργούμε καινούργια προβλήματα» (οι τονισμοί δικοί μου).
  Τάδε έφη ο κύριος Λεωνίδας Ρεσβάνης, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροσωματιδιακής Φυσικής «Νέστωρ».
  Μπορείτε να τον απολαύσετε από εδώ (μαζί με τον κύριο Γραμματικάκη παραληρούντα, και τον κύριο Ασανοντζή), στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας και σκεφτείτε μήπως πρέπει να τους στολίσετε με κανένα σχόλιο (θα πρέπει, γι’ αυτό, να γραφτείτε στο Pathfinder). Εγώ το έκανα ήδη.

 3. Αϊάσανθος Ίων Says:

  Και κάτι ακόμη:
  Δεν σας κάνει εντύπωση η παντελής απουσία αντιδράσεων εκ μέρους ΟΛΩΝ των εκκλησιαστικών ηγεσιών; Μιλάμε για ένα πείραμα που μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις για την ανθρωπότητα. Και, φυσικά, ένας Πατριάρχης, ένας Πάπας θα μπορούσε (θα όφειλε), κουνώντας μονάχα το μικρό του δαχτυλάκι, να το παρεμπόδιζε. Γιατί δεν το κάνουν, άραγε; Μήπως επειδή η «επιστήμη» και η θρησκεία αποτελούν τις δύο όψεις του ΙΔΙΟΥ κίβδηλου νομίσματος;

 4. omadeon Says:

  Είσαι παρανοϊκός. ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει ο Πάπας με το CERN κι η επιστήμη (που τη βάζεις σε εισαγωγικά) με όλες αυτές τις αηδίες ότι τάχαμου το πείραμα θα είναι καταστροφικό, κλπ. κλπ….

  Ρε τι πάθαμεεεεεεεεεεε……..

  Κατ’ αρχήν ο Κάπρα ΚΑΛΟΣ είναι, αλλά γράφει ΚΑΙ μπούρδες. Το είχα εντοπίσει από παλιά. ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ προσπαθείς να φέρει τον Κόσμο και την Πραγματικότητα στα μέτρα του. ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ….

  «Ανθρωπε όσο θές πολέμα,
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΕΡΝΕΣ Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ» – είπεν ο ΜΕΓΑΛΟΣ Ελύτης….

  Ηρέμησε ρε μπαγάσα, ΜΗ μπαίνεις σαν ταύρος σε υαλοπωλείο σε καλύβες και τις καις…
  Δες κι αυτό τώρα….
  http://www.e-cannibals.gr/blog/?p=1947
  χαχαχα

  Κοίτα, ενώ έχεις πιάσει κάποια πράματα, χώνεις τα δικά σου οράματα μέσα σε εκείνα του Ελύτη και τα μπουρδουκλώνεις ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ….

  Εξάλλου, η πρώτη σου παράγραφος είναι παρανοϊκή, όσο δεν παίρνει…

  Τι απύθμενο χάος ανάμεσα στην ελυτική, την αληθινή φωτεινότητα και σ’ εκείνην που χαρακτηρίζει το υποχθόνιο τάγμα (order – ορδή) των «Πεφωτισμένων» του CERN και του Σίβα!
  Τι είδους μοίρα μας περιμένει ενόσω αυτή (δεν) βρίσκεται στα χέρια μας;;;

  Κατ’ αρχήν ΕΣΥ δημιούργησες αυτή την ΠΡΟΒΟΛΗ καθώς και την υποτιθέμενη σχέση ανάμεσα σε «order» και «ορδη» και «πεφωτισμένους», κ.ο.κ.

  Ο αντιδραστήρας του CERN θα βοηθήσει να βρεθεί ΑΝ υπάρχει το σωματίδιο Higgs, που ΑΝ βρεθεί, τότε… ΟΛΗ η πραγματικότητα είναι… φαντασιακή κατασκευή (πόσω μάλλον το… έθνος -λέμε τώρα…) χεχε

  Αντε, σούκανα και σεφτέ, να μη μιλάς μόνο μόνος, αλλά και ΜΑΝΟΣ.

 5. Αϊάσανθος Ίων Says:

  @ omadeon

  Thanks for the kind address, it’s my honour (δοκιμάζω διάφορες «γλώσσες», να δω μήπως σου πετύχω καμμιάν αναλαμπή).

  Τίποτα δεν έχει πάρει τ’ αυτί σου για τους μεγάλους κινδύνους που τόσοι άλλοι επιστήμονες έχουν επισημάνει πως διαγράφονται, για καταγγελίες άλλων πως οι εκθέσεις ασφαλείας του CERN είναι εγγενώς εσφαλμένες, για τις σοβαρότατες βλάβες που έπαθε αυτό το φοβερά πολύπλοκο μηχάνημα πριν καν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, για τους δικαστικούς αγώνες που ξεκίνησαν;
  Άρα, είσαι εξωγήινος. Μη στεναχωριέσαι, όμως, το Βατικανό έχει αρχίσει να φροντίζει για σας. Θα τους μηνύσω κι εγώ να σε προσέχουν ιδιαίτερα. Και να σου εξηγήσουν ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχουν με το CERN. Επιπλέον, θα κοιτάξω κι εγώ να σε διαφωτίσω, μόλις βρω το χρόνο – και αν μέχρι τότε δεν έχουμε γίνει ένα ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΜΗΔΕΝ. Προς το παρόν, ρίξε καμμιά ματιά εδώ, εδώ και εδώ, μπας και πάρεις μιαν ιδέα (αν νογάς από γράμματα) για το τι τραβάει τούτη η έρημ’ η Γης.
  Α! να μην το ξεχάσω! Όλους αυτούς που διατυπώνουν ανησυχίες και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το CERN –με στοιχεία και τεκμηρίωση, όχι με παπαριές–, τους λένε κι αυτούς παρανοϊκούς οι εχέφρονες και ηθικότατοι «επιστήμονες». Πρωτοξάδερφα είσαστε; – Μα, βέβαια! Αφού τρώνε τα λύσσακά τους να ‘ρθούνε να σας ανταμώσουν!
  Γούστο μου και καπέλο μου που την έβαλα σε εισαγωγικά. Τι σε νοιάζει; Αυτήν έβαλα, όχι εσένα. Εσένα σ’ έβαλα εκτός – γήινων εισαγωγικών.

  Φυσικά και γνωρίζεις ΚΑΙ τον Κάπρα. Εξίσου καλά με την κόπρο. Τι λέμε, τώρα! Κι αυτουνού τα λάθη έχεις εντοπίσει, βέβαια, βέβαια. – Να βαυκαλιζόμαστε και να κομπάζουμε ότι βρίσκουμε τα λάθη όλων των άλλων και πέρα βρέχει για τα δικά μας: να η συνταγή της επιτυχίας!
  Καλά, τώρα, να μην κατέχεις εσύ την αυθεντική γνώση για το τι είναι ακριβώς η πραγματικότητα; Μην τρελαθούμε κιόλας!

  Ο Ελύτης, ΠΑΝΤΟΤΕ ευπρόσδεκτος – αρκεί να τον καταλαβαίνουμε, να μην τον εξομοιώνουμε με τη μικρότητά μας και, κυρίως, να μην τον βεβηλώνουμε.

  Τι λε’ ρε μόρτη; Εδώ οι εξωγήινοι (ή υποχθόνιοι, το ίδιο είναι) αρχαίοι κυβερνήτες μας καίνε όλη την Ελλάδα (ή την αφήνουν να καεί, το ίδιο είναι) κάθε χρόνο, να μην κάψω κι εγώ μιαν αχυροκαλύβα μες στην παράνοιά μου;
  Και τον Μίκη τον σέβεσαι, πάντα, πάντα. – Ρίξε κι άλλα χαχαχα, χάσκακα!

  Δώσε μου κι άλλα μαθήματα, Δάσκαλε, δώσε μου, σε εκλιπαρώ!
  Μου επιτρέπεις όμως να σου πω κάτι; Καλές και άγιες οι γνώσεις σου, Δάσκαλε, αλλέ με τόσες πολλές που έχεις βάλει στην κεφάλα σου έχεις πάθει information overdose και κινδυνεύεις να κάψεις φλάντζα. Πέτα τη σαβούρα στον Καιάδα (δηλαδή, το 95% απ’ δαύτες και βάλε), να ξελαμπικάρει το ρημάδι, να ελευθερωθεί, κι ύστερα έλα να δούμε αν δημιούργησα ΠΡΟΒΟΛΗ και υποτιθέμενες σχέσεις.

  Για το σωματίδιο Higgs ξέρεις, για τους κινδύνους του CERN δεν ξέρεις, ξεδιάντροπε ξερόλα!
  Φαντασιακές κατασκευές και χεχε.
  Καταπρόσωπό μου εχλεύασαν οι νέοι Αλεξανδρείς.

  Εσύ μου έκανες σεφτέ, εγώ σε έκανα κεφτέ. Αμοιβαιότης, συμπαντική αρμονία – κβαντική κατατονία!

  Μανού Ανθού!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: