ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ; ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΧΗΣ

Και να! Μια ημικατεστραμμένη Θήρα που ως Νίσυρος επανακτίστηκε με γεράνια τεράστια και νερά κυλιόμενα
παλαιάς Ιλιάδας κελαρύσματα.
Όπου σημαίνει του βαρβάρου δεύτερη άνοιξη, νόμος δεν γράφει.

Οδυσσέας Ελύτης, Εκ του πλησίον

Αφορμή για να ετοιμάσω και δημοσιεύσω τώρα ετούτο το άρθρο στάθηκε μία έκπληξη που μου προέκυψε το περασμένο απόγευμα, στα στατιστικά του ιστολογίου μου. Ήταν ένας σύνδεσμος-παραπομπή του google translate. Έκανα κλικ και άνοιξα τη σελίδα όπου αυτός παρέπεμπε, κι εκεί, μην πιστεύοντας στα μάτια μου, είδα ότι το «Έστε Άξιοι» είχε μεταφραστεί στα αγγλικά. Αυτό εδώ το μέχρι προχθές υποτυπώδες ιστολόγιο, που δεν το ξέρει ούτε ο θυρωρός της ιστοπολυκατοικίας μου, να έχει μεταφραστεί!

Αμέσως σκέφτηκα ότι αυτή ήταν δουλειά του ΜΙΚΡΟΥ «Μεγάλου Αδελφού».
Αλλά γιατί να το έκανε, άραγε; Μήπως επειδή τα όσα γράφω στο διαδίκτυο άρχισαν να προκαλούν αφόρητους πόνους στα εν Ελλάδι αδελφάκια του; Θα το απαντήσουμε στη συνέχεια.
Δείτε πρώτα τις εικόνες τού μεταφρασμένου «Έστε Άξιοι».

Μπορείτε να δείτε ότι δεν υπάρχει το ελυτικό μότο που εκ των υστέρων έβαλα στην αρχή του προηγούμενου άρθρου μου, «Ποια είναι η πατρίδα σας;».
Όπως θα καταφανεί από τα όσα θα ακολουθήσουν, ο ΜΙΚΡΟΣ «Μεγάλος Αδελφός» μετέφρασε στα αγγλικά το ιστολόγιό μου προκειμένου να δουν κάποιοι, αρκετά συγκεκριμένοι, εκτός Ελλάδος βάρβαροι τι θέσεις παίρνω για τα ζητήματα που τους ενδιαφέρουν. Αυτό αποδεικνύεται και από τη διαδικτυακή διεύθυνση (πρώτη εικόνα), όπου μετά τα στοιχεία του ιστολόγιού μου υπάρχει προσδιορισμός των προς μετάφραση κειμένων (είναι το «search» και το κωδικοποιημένο μακρινάρι που ακολουθεί). Μάλιστα, δεν θέλησαν να μεταφραστούν όλα τα κείμενά μου, ούτε καν ολόκληρη η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη, πράγμα που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Ορίστε και ο σύνδεσμος της μετάφρασης.

Λοιπόν, τι τους πόνεσε τόσο; Αυτό το προηγούμενο άρθρο μου; Μπα, δεν πολυιδρώνουν τ’ αυτιά τους με τέτοιες μικροαβαρίες. Όσο και αν εκείνο το άρθρο τσακίζει μερικά κοκκαλάκια, κατά πάσαν βεβαιότητα αυτό που έτσουξε περισσότερο ήταν τα δύο διαδοχικά σχόλια που έγραψα στον J.McManus, στα οποία τασσόμουν υπέρ της εκδοχής να ήταν οι εμπρησμοί της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά προβοκάτσιες. Σε αυτά τα σχόλια, επισήμαινα την αγαστή συνεργασία των εν Ελλάδι Εβραίων με το τρισάθλιο «Παρατηρητήριο», την εκ μέρους τους ενοχοποίηση όλων των Ελλήνων και την ιταμή απαίτηση των Εβραίων να πάει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης να προσκυνήσει τα «μαυσωλεία» τους. Επίσης, έκανα λόγο για συγκαλυμμένη προαναγγελία νέων και σοβαρότερων τέτοιων γεγονότων και καλούσα τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές να ξεκινήσουν διερεύνηση της υπόθεσης υπό το πρίσμα αυτών των επισημάνσεών μου.

Αψευδή επιβεβαίωση ότι ήταν αυτά τα δύο σχόλια που κινητοποίησαν τον ΜΙΚΡΟ «Μεγάλο Αδελφό», αποτελούν τα εξής δύο γεγονότα:
1. Ο σύνδεσμος-παραπομπή για τη μετάφραση του «Έστε Άξιοι» εμφανίστηκε στα στατιστικά μου αρκετή ώρα αφότου εγώ είχα αναρτήσει τα δύο σχόλιά μου στον J.McManus. Και ουδέποτε άλλοτε, στα δύομισι χρόνια που υπάρχει το «Έστε Άξιοι», δεν έχει εμφανιστεί στα στατιστικά μου τέτοιος σύνδεσμος.
2. Πριν περάσουν πολλές ώρες μετά την ανάρτηση και του δεύτερου σχολίου μου εκεί, και πριν γραφτεί κανένα άλλο σχόλιο, πάλι εκεί, έσπευσε να μου απαντήσει ο «επίσημος» ιστολόγος των εν Ελλάδι Εβραίων, ο Abravanel. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ανωτέρω κύριος μου κάνει την τιμή να απευθυνθεί σ’ εμένα. Στην απάντησή του αυτή, ο κύριος Abravanel επιμένει να επιρρίπτει την ευθύνη για τους εμπρησμούς σε όλους τους Έλληνες (πονηρά σκεπτόμενος, βέβαια, δεν γράφει «Έλληνες» αλλά «Χριστιανούς»), ενώ έχει γίνει από ημερών γνωστό ότι οι τέσσερεις από τους πέντε διωκόμενους για τους εμπρησμούς είναι αλλοδαποί. Και πριν το κάνει αυτό, μας παραπέμπει σε μία προ δωδεκαμήνου ανάρτησή του, με την οποία δεν κατορθώνει τίποτε άλλο απ’ το να μας διαφωτίσει ότι το σχέδιο για ενοχοποίηση και στοχοποίηση όλων των Ελλήνων χρονολογείται από πολύ παλιά.

Αλλά γιατί λέω «και στοχοποίηση»; Διότι τα όσα αναγράφονται στο ιστολόγιο του Abravanel μαρτυρούν ότι το υποχθόνιο σχέδιό τους περιλαμβάνει ΚΑΙ αυτό το σκέλος, αλλά και, πολύ πιθανόν, ακόμα περισσότερα. Θα σας παραθέσω εδώ το πιο τρανταχτό σχόλιο-αποδεικτικό στοιχείο, το οποίο ήταν τόσο κραυγαλέο, ώστε έκανε κάποιο άλλο μέλος της υποχθόνιας ποντικοφαμελιάς τους (το οποίο συστήνεται με το ενδεικτικότατο ψευδώνυμο Νοσφεράτος) να σπεύσει, μετά από μία ολόκληρη μέρα(!), να «ξεκαρφώσει» τον συντάκτη του πολεμικού αυτού σχολίου. Κι ας μην αμφιβάλει κανείς για το αν η καθυστερημένη αυτή παρέμβαση ήταν προσπάθεια για «ξεκάρφωμα»: εάν δεν ήταν, ο διαχειριστής του ιστολογίου θα είχε εξαλείψει πάραυτα το πολεμικό σχόλιο, δεδομένου ότι η δημοσίευση τέτοιων ακρότατων απόψεων επισύρει την εναντίον του δικαστική δίωξη· δεν το έχει εξαλείψει, όμως, ακόμα και μέχρι τώρα, διότι προφανώς το μήνυμα αυτό χρειάζεται να υπάρχει προς ενημέρωσιν-καθοδήγησιν των «συναγωνιστών» αναγνωστών του.

Ιδού, λοιπόν, τι ονειρεύονται (στην καλύτερη περίπτωση) οι καλοί μας «συμπατριώτες»:

«BOMBER HARRIS, DO IT AGAIN!
Η Ελλάδα πρέπει να ισοπεδωθεί. Ούτε μια χριστιανή, από αυτές που δεν αντιδρούν στον δολοφονικό αντισημιτισμό, δεν πρέπει να μείνει ζωντανή.
Βουλγαρία μέχρι και την Πελοπόννησο, Τουρκία μέχρι και την Αίγινα!»

Η εκδοχή της προβοκάτσιας ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τα όσα έγραψε ο ίδιος ο διευθυντής της συναγωγής, Νίκος Σταυρουλάκης:

«Fortunately, all of the books there – perhaps 1000 or so on Judaism, Islam and Christian theology had already been moved to safe keeping and so have been saved…
(Ευτυχώς, όλα τα βιβλία εκεί [στη βιβλιοθήκη] –ίσως 1000 ή περίπου τόσα– εβραϊκής, ισλαμικής και χριστιανικής θεολογίας είχαν ήδη μετακινηθεί [μετά τον πρώτο εμπρησμό] σε ασφαλή χώρο φύλαξης και έτσι έχουν διασωθεί…)»

Όπερ σημαίνει πως οι Εβραίοι εγνώριζαν ότι θα ακολουθούσε και δεύτερος εμπρησμός.

Ο κύριος Σταυρουλάκης μας πληροφορεί ακόμα ότι στη συναγωγή, εκτός από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, υπήρχαν και κάμερες:

«[…] but two computers, scanner, cameras etc. – all gone!
(αλλά δύο υπολογιστές, σκάνερ, κάμερες κ.λπ. – όλα πάνε!)»

Τι δουλειά έχουν οι υπολογιστές κι οι κάμερες μέσα σε ένα χώρο λατρείας και προσευχής;

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΕΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Από τη «γκουγκλομετάφραση» του «Έστε Άξιοι».
– «Για καμαρώστε ένα γνήσιο Μακεδόνα»:
For kamaroste a genuine Macedonians.
– «Κοιτάξτε πώς ο κύριος Χάρης αυτοδιαψεύδεται πανηγυρικά»:
Look at how Mr. Harris aftodiapsefdetai proclaimed.
– «Ας επανέλθουμε όμως, κύριε Χάρη, στα της κυρίας
Δραγώνα»:
As return, however, Mr. Harry, in the main Dragona.
Αυτοί που ζήτησαν τη μετάφραση θα καταλάβουν οπωσδήποτε τις θέσεις μου!
Κι επίσης οπωσδήποτε θα βρουν εκατομμύρια μεμπτά σημεία μου να διατυμπανίσουν!

Κι ένα μικρό «ιστορικό»

Όλα οφείλονται στη μνημειώδη επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τη Θάλεια Δραγώνα.
Θέλοντας να παρακολουθήσω τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιστολή, επισκέφθηκα τη σχετική ανάρτηση της Καλύβας ψηλά στο βουνό. Εκεί, ένιωσα την ανάγκη να προβάλω κάποιον αντίλογο σε ορισμένες απόψεις που θεώρησα απαράδεκτες. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθώ αντιμέτωπος με τις πιο θλιβερές υπεκφυγές και μεθόδους διαστρέβλωσης, να επισύρω την μήνιν ορισμένων εκ των θαμώνων της Καλύβας, να λουστώ με δεκάδες χυδαίες βρισιές και, ακόμη, να εισπράξω δύο συγκαλυμμένες απειλές (15 Ιανουαρίου, στις 4:09 μ.μ. και 6:11 μ.μ.).
Εν μέσω αυτής της καταστάσεως, πρόσεξα περισσότερο τον τίτλο της αναρτήσεως: «Η αλληλογραφία Μίκη Θεοδωράκη και Θάλειας Δραγώνα περί έθνους, πατρίδας, ταυτότητας και άλλων δαιμονίων». Ενοχλημένος, έγραψα ένα σχόλιο επ’ αυτού, και πήρα για απάντηση μία εξυπνακίστικη δικαιολογία.
Κι ύστερα ήρθε η ανάρτηση της Καλύβας για τον δεύτερο εμπρησμό της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά. Ο τίτλος της: «Ο αντισημιτισμός αποθρασσύνεται». Μου φάνηκε κραυγαλέος. Υπερέβαινε κατά πολύ σε αιχμηρότητα ακόμη και τον τίτλο που είχε επιλέξει για τη δική του ανάρτηση ο ίδιος ο Abravanel: «Νέος εμπρησμός στη Συναγωγή Χανίων».
Τότε ήταν που μου πέρασε για πρώτη φορά από το μυαλό το «αδιανόητο» ενδεχόμενο να ήταν ο εμπρησμός μία προβοκατόρικη ενέργεια. Κι έκανα την απερισκεψία να το αναφέρω στην Καλύβα (στη συζήτηση για την επιστολή του Μίκη, για να το συνδέσω και με τον τίτλο εκείνης της ανάρτησης). Αμέσως μετά από αυτή μου την «ιεροσυλία», μου εκτοξεύτηκε νέο υβρεολόγιο και μου ζητήθηκε να αποκαλύψω το πραγματικό μου όνομα!
Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πήραν την τροπή που σας εξέθεσα προηγουμένως.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΑΔΕΛΦΙΑ, ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ!
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΩΦΕΛΕΙ, Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΒΙΑΙΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΑΣ!

ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ!

Advertisements

Ετικέτες: , ,

16 Σχόλια to “ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ; ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΧΗΣ”

 1. mnk Says:

  Μα που πήγες κι έμπλεξες κι εσύ βρε αδερφέ; Με τον Πάνοςςςςςς, τον Νοσφεράτου και τον ούμπερ άλλες ρουφιάνο και γνωστό προβοκάτορα Αμπραβαμέλ;;;; Τι περίμενες, δηλαδή;
  Προφανώς αυτός ο τελευταίος σ’ «έδωσε» σε τίποτα πατριωτάκια του. Παλιά του τέχνη κόσκινο!

  Μην τους παίρνεις και τόσο στα σοβαρά. Ξέρεις πόσα τέτοια φρούτα κυκλοφορούν;

  Πάρε ένα:
  http://hellenicreport.blogspot.com/2009/03/antisemitism-in-greek-blogs.html

 2. mnk Says:

  Και φυσικά ο εμπρησμός ήταν προβοκάτσια. Χωριό που φαίνεται…
  Αν τώρα αυτοί το έχουν «κρυφό καμάρι», αυτό οφείλεται στο ότι ζουν στην κοσμάρα τους και νομίζουν πως αυτοί είναι οι «έξυπνοι» κι εμείς οι υπόλοιποι κρετίνοι.

 3. Αϊάσανθος Ίων Says:

  Mnk

  Σε ευχαριστώ. Αν θέλεις, διάβασε και τα σχόλια που έχω βάλει στον J.McManus.

  Δεν επιτρέπεται να μην τους παίρνουμε στα σοβαρά. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου ανώδυνα.

  Είναι ανάγκη να εμπλουτιστεί αυτό το κείμενο όσο γίνεται με πρόσθετα στοιχεία και να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

 4. mnk Says:

  Χαχα! Ένα-ένα τα θυμάμαι.

  Δεν τρέχει τίποτα που σε μετέφρασαν.
  Κι εμένα με μεταφράζουν από καιρού εις καιρόν κι άλλους συνεχώς. Μερικούς μάλιστα τους επισκέπτονται κι απ’ το… Λάγκλεϋ! Ε, τι να κάνουμε; Οι κίνδυνοι του «επαγγέλματος». Γι’ αυτό βάζουμε βαρέα και ανθυγιεινά. 😀

  Εμένα πχ μ’ «αγαπάνε» ιδιαιτέρως κάτι μασώνοι απ’ το Χονγκ Κονγκ και την Σιγκαπούρη! Ανάλογα τι κάλους έχει πατήσει ο καθείς.
  χεχε…

 5. mnk Says:

  Τα σχόλια σου στον Μακ τα έχω διαβάσει.
  Το κείμενο δεν χρειάζεται να το «εμπλουτίσουμε και να το διαδώσουμε», επειδή έχουν γράψει πολλοί σχετικά ποστάκια. Είπαμε, ο κόσμος τό ‘χει τούμπανο.

  Σιγά που θα πάρω σοβαρά τα διαδικτυακά νούμερα! Καμιά αργομισθία στις υπΕρεσίες ψάχνουν τα καημένα.

 6. mnk Says:

  Όταν λέμε «κόσμος τό’χει τούμπανο»:

  http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2010/01/blog-post_25.html

 7. Αϊάσανθος Ίων Says:

  Να και ολόκληρο το άρθρο του Γ. Δελαστίκ.

 8. mnk Says:

  Και χμμμ… δεν ξέρω αν εσύ έχεις «αντιληφθεί την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος».

  http://2mnka.wordpress.com/2010/01/23/mitsotakis/

  Διάβασε και τα σχόλια. Έχουν ζουμί.

 9. mnk Says:

  Τα πράγματα είναι σοβαρότατα.

  Τα διαδικτυακά νούμερα όμως δεν είναι καθόλου σοβαρά και δεν χρειάζεται να σπαταλάς τον χρόνο σου μ’ αυτούς που λένε ενσυνείδητα ψέμματα. «Ου με πείσης καν με πείσης», αυτή είναι η τακτική τους. Χαμένος χρόνος και κόπος.

  • Αϊάσανθος Ίων Says:

   Συμφωνώ μαζί σου στο πρώτο.

   Διαφωνώ στο δεύτερο, για τους εξής δύο λόγους:
   1. Όλα αυτά τα νούμερα επηρεάζουν και παραπλανούν πολύ κόσμο, ο οποίος δεν έχει επαρκή πληροφόρηση ή/και δυσπιστία. Είναι λοιπόν ΠΟΛΥ μεγάλη ανάγκη να παρουσιάζεται ένας συγκροτημένος και τεκμηριωμένος αντίλογος σε αυτούς, ώστε να βλέπουν και την αληθινή πλευρά των πραγμάτων οι ανυποψίαστοι απληροφόρητοι. Το είχα επισημάνει πάλι αυτό στην Ολυμπία, στην ανάρτηση της επιστολής τού Μίκη. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μου ο Περίοπας, καλή του ώρα, και μπήκε εκεί που υπεδείκνυα και τους έκανε άνω-κάτω, ήταν μάλιστα και απολαυστικός. Ένας άλλος, θαυμάσιος και πνευματώδης, που τους φέρνει εκεί αντίλογο είναι ο Μ. Αξίζει τον κόπο να τα δει κανείς, αν και χρειάζεται χρόνος και κουράγιο.
   Επίσης, μία άλλη ανάρτηση όπου συμβαίνει ακόμα και τώρα το ίδιο πράγμα, και η οποία έχει θέμα ετούτη την προβοκάτσια, είναι αυτή εδώ.
   2. Από αυτό το παραπάνω νούμερο, αλλά και απ’ τον Abravanel, έχω αλιεύσει κάτι υπέροχα λαβράκια, τα οποία είναι δύσκολο να βρει κανείς στους σωστούς ιστοχώρους. Κι εκτός αυτού, μέσα σε τρεις παραγράφους μπορείς να καταλάβεις πού το πάνε και τι άλλο ετοιμάζουν.

 10. mnk Says:

  Τι να πω; Αν το έχεις δει ιεραποστολικά, χαρά στο κουράγιο σου. Πάντως χρειάζεται τεράστια ψυχραιμία, υπομονή κι αποστασιοποίηση. Σιδεροκέφαλος!

  • Αϊάσανθος Ίων Says:

   Μη με προσβάλλεις, σε παρακαλώ, με τους ιεραποστόλους και τους σατανοϊέρακες! (Ίσως να σε στενοχωρώ εδώ, αλλά θέλω απέναντί σου (ιδίως) ευανάγνωστα να γίνουν τα σωθικά μου.)
   Σου εξήγησα διεξοδικά τους λόγους, και δεν μπορεί παρά να τους αποδέχεσαι. Θα έπρεπε να ήσουν παράλογη για να μην τους αποδεχθείς.
   ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΗΝ «ΕΥΠΛΑΣΤΗ ΜΑΖΑ». – Κι αν την πάρουν αυτοί, τότε να δεις πόσο θα καλοπεράσουμε όλοι μας. Όπερ σημαίνει ότι, ακόμα και ιεραποστολικά να το είχα δει, πάλι ωφελημένος (-οι) θα είχα (-με) βγει κερδίζοντας την «εύπλαστη μάζα».

   Πράγματι χρειάζονται αυτά που λες, ιδίως στην αρχή. Το τι βρισιές και προσβολές έχω ακούσει, δεν λέγεται. Τότε υπάρχει πράγματι ο κίνδυνος να χάσεις τον έλεγχο και, μαζί μ΄ αυτόν, και το… παιχνίδι, όπως μου είχε συμβεί κάπου αλλού, δυόμισι (…) (…) χρόνια πριν. Αλλά κι από εκείνη τη «χαμένη μάχη» ωφελημένος βγήκα, διότι την επόμενη φορά έκανα πολύ λιγότερα πρωτάρικα λάθη. Εάν κρατήσεις, έρχεται η στιγμή που τις κατακτάς αυτές τις αρετές ακριβώς χάρη στην τριβή. Και τότε πια, έχεις γίνει σιδεροκέφαλος, να ‘σαι καλά! Κι όλη σου η προσπάθεια να τους αντικρούσεις έχει γίνει ένα παιχνιδάκι!

   «Βλέπεις, είπε, είναι οι Άλλοι / και ανάγκη πάσα να τους αντικρίσεις / η μορφή σου αν θέλεις ανεξάλειπτη να ‘ναι / και να μείνει αυτή», γράφει ο Ελύτης. – Και να σου πω κάτι; Από τις τέτοιου είδους προσωπικές μου εμπειρίες, διαπιστώνω ολοένα και περισσότερο πόσο αλάνθαστος είναι αυτός ο Γίγαντας, γι’ αυτό και τον αντιγράφω συνέχεια.

 11. Χαίρε, ω χαίρε, Μαστουριά! – Έκδοσις βελτιωμένη κι εμπλουτισμένη « Έστε Άξιοι Says:

  […] Εγώ, για να το αποδώσω με στίχους, θα τολμήσω να κακοποιήσω τον Ύμνο στην Ελευθερία (τι; μονάχα ο Νίκος Δήμου έχει το δικαίωμα να αποπατεί επάνω στον εθνικό μας ποιητή, παραποιώντας τον στίχο του «Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα [ή άλλο πράγμα], και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου» σε «Κλείσε μέσα στην καρδιά σου την Ελλάδα και θα πάθεις έμφραγμα»; Και μήπως γνωρίζετε κανέναν «πνευματικό ταγό μας» που να διαμαρτυρήθηκε για αυτή την αισχρή βεβήλωση, όπως τόσο αρέσκονται να κάνουν οι ομοεθνείς του κυρίου Δήμο…): […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: