Προπαγάνδα για την «αυτόνομη Κρήτη», σε συναυλία στην Ιεράπετρα!

Έγινε κι αυτό! Οι σχεδιαστές της «αυτονόμησης» (του αιματοκυλίσματος, για την ακρίβεια) της Κρήτης το 2012 φρόντισαν ώστε να περάσουν τα «κηρύγματά» τους ακόμα και μέσα από μουσικές εκδηλώσεις! Ο τρόπος για να το πετύχουν είναι, προφανώς, πανεύκολος γι’ αυτούς: σκάνε μερικά ψωροευρώ σε οποιονδήποτε έχει για θεό του το χρήμα και δε γνωρίζει ούτε πατρίδα ούτε ιστορία ούτε γονιούς ούτε τίποτα, κι έτοιμη η δουλειά!

Έτσι, ακούσαμε χθες το βράδυ στην Ιεράπετρα, στη διάρκεια της συναυλίας της Μελίνας Ασλανίδου, τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει, και συγχρόνως να κάνει προπαγάνδα για την «αυτόνομη Κρήτη» και να προβαίνει σ’ έναν ιταμό διαχωρισμό ανάμεσα στο «εδώ» (την Κρήτη) και το «εκεί» (την υπόλοιπη Ελλάδα)!
Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, αγαπητέ κατά τα άλλα Μανόλη, τότε θα πρέπει να πάψεις να λες και να παίζεις τραγούδια που προέρχονται από «εκεί» (και μη μου πεις, σε παρακαλώ πολύ, ότι η μουσική είναι μία κι ενώνει τους ανθρώπους, διότι δεν είναι πράμα να επικαλούμαστε κατά περίπτωση τα «ενωτικά» και τα «αποσχιστικά», ανάλογα κάθε φορά με τα φτηνά συμφέροντά μας). Επίσης, θα πρέπει να πάψεις να χρησιμοποιείς τη γλώσσα που χρησιμοποιείται «εκεί», κι ένα σωρό άλλα παρόμοια (το ίδιο θα πρέπει να κάνουν, βέβαια, και όλοι εκείνοι οι Κρητικοί που υποστηρίζουν την «αυτονόμηση», κι ας έρθουν ύστερα να μας πουν τι ωραία που είναι να υπάρχεις δίχως τις προαιώνιες ρίζες και το παρελθόν σου!).

Από το ακροατήριο δεν ακούστηκε η παραμικρή αντίδραση (αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι όλος ο κόσμος εκεί ήταν σύμφωνος με τις απαράδεκτες παρόλες του Μανόλη Ανδρουλιδάκη). Περιμένω τώρα με πολύ ενδιαφέρον να δω ποια θα είναι η αντίδραση του Δήμου Ιεράπετρας. Θα καταδικάσει τα λόγια του Ανδρουλιδάκη, ή θ’ αφήσει να έρθει για να «ξαναπαίξει» εδώ μετά από οχτώ βδομάδες;

Παρακολουθήστε τώρα το βίντεο που έχω τραβήξει, ώστε να διαπιστώσετε και του λόγου μου το αληθές, και συνεχίζουμε κατόπιν.

Και η επιλογή του «Φιλεντέμ», που είπε πρώτο ο Ανδρουλιδάκης, ασφαλώς δεν ήταν τυχαία. Η «παντρεμένη» του τραγουδιού, εν προκειμένω, είναι η Κρήτη, η οποία έχει «πάρει άντρα» την Ελλάδα κι άντρα δεν έχει. Κι ο νιος που «την αγαπά», παρακαλεί το Θεό να τη φωτίσει ώστε ν’ απαρνηθεί τον άντρα της (την Ελλάδα) και να πάει μαζί της!
Το μόνο που δεν μας είπε ο λαλίστατος μουσικάντης, είναι η εθνικότητα του «ερωτοχτυπημένου νιου», δηλαδή το κράτος που θέλει να χάψει την Κρήτη!…
Κι αμέσως μετά, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης τραγούδησε τη «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου», στην οποία ως «κακός αφέντης», προφανώς, εννοείται η Ελλάδα, και πάει λέγοντας. – Διότι, πρέπει να τονιστεί, όλοι οι υπέρμαχοι της «αυτόνομης Κρήτης» δεν έχουν άλλο «επιχείρημα», παρεκτός το ότι η Κρήτη αδικείται από την υπόλοιπη Ελλάδα και ζημιώνεται οικονομικά, οπότε πρέπει να αυτονομηθεί για να λύσει το πρόβλημά της!

Η Μελίνα Ασλανίδου φάνηκε να έχει μια δυσκολία στο να παίξει αυτό το άθλιο προπαγανδιστικό παιχνίδι. Στα λόγια που είπε πριν τραγουδήσει ο Ανδρουλιδάκης, κόμπιαζε, με αποτέλεσμα να μην «της βγουν» αβίαστα οι λέξεις «της αυτόνομης Κρήτης». Και, το κυριότερο, αντέδρασε όταν ο Ανδρουλιδάκης είπε «θα παρεμβάλουμε ένα τραγούδι από εκεί [το «εκεί» είναι γι’ αυτόν η Ελλάδα!…]», λέγοντας: «Όχι, θα καταλήξουμε εκεί!»

Συμπέρασμα: Ας συνεχίσουμε να κοιμόμαστε και ν’ αδιαφορούμε, νοιαζόμενοι μόνο για τις «άμεσες ανάγκες» και την καλοπέρασή μας, και θα καλοπεράσουμε για τα καλά όλοι μας, είτε βρισκόμαστε στην Κρήτη, είτε στο Γκρεκιστάν!

Advertisements

Ετικέτες: , ,

19 Σχόλια to “Προπαγάνδα για την «αυτόνομη Κρήτη», σε συναυλία στην Ιεράπετρα!”

 1. γ.κ. Says:

  Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Ήπειρος, Μακεδονία, Κρήτη. Όλα κομμάτια της Ελλάδας μας. Μα τάβαλαν στο μάτι κι ένα ένα το τραβάνε μέχρι να ξεσκιστεί. Σαν τα σκυλιά.
  όλα άρχισαν με το «Η Κύπρος κείται μακράν». Η συνέχεια ήταν το «Δεν διεκδικούμε τίποτα». Ήρθε μετά το «σε 10 χρόνια οι Έλληνες δεν θα θυμούνται τίποτα». ΕΟΚ, ΝΑΤΟ, Ίμια, κάθε πέρυσι και καλύτερα…
  Σκλαβιά, σκλαβιά, σκλαβιά από Έλληνες, Διασπορά και Ελληνοφωνία.
  γ.κ.

  • Αϊάσανθος Ίων Says:

   Ακριβώς όπως τα λες, αδελφέ μου. Και το κλειδί όλης της ιστορίας, είναι ετούτες οι πέντε λέξεις σου: «Σκλαβιά, σκλαβιά, σκλαβιά από Έλληνες», Έλληνες Εφιάλτες, που μονάχα το όνομά τους είναι ελληνικό, και που εμείς ανεχόμαστε, αλλά και μιμούμαστε, σε μεγάλο βαθμό…
   Εμείς, όμως, έχουμε επίσης το χρέος, αλλά και τη δυνατότητα να τους εξαφανίσουμε. Δεν το αξίζουμε; Αυτό το τελευταίο, μέλλει ν’ αποδειχθεί από τις πράξεις μας.

   Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είσαι καλά.

 2. Λέων Λέοντος Says:

  Το ενδεχόμενο να λάβεις ψυχιατρική βοήθεια, το έχεις σκεφτεί;

 3. Λέων Λέοντος Says:

  Από το βίντεο, συμπεραίνω ότι οι τρεις μουσικοί πρέπει να παίρνουν ναρκωτικά και να κάνουν και ρωμαϊκά όργια, γιατί φαίνεται να περνάνε πολύ καλά.

 4. satyrikon Says:

  @Λέων Λέοντος
  Φαίνεται οτι εσύ ήδη λαμβάνεις και εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια.
  Εχεις υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν διορθ’ωνεται εύκολα.
  Ή παριστάνεις τον περαστικό που είδε φώς και μπήκε.

  • Αϊάσανθος Ίων Says:

   Ή, καλέ μου φίλε, έχει αναλάβει το έργο του ξεκαρφώματος του… λαλίστατου, και πιθανώς κι άλλων σαν αυτόν.
   Μόνο που, με τέτοιου είδους κι επιπέδου επιχειρηματολογία, το μόνο που καταφέρνει είναι να τους καρφώνει περισσότερο!

   Καλό σου βράδυ!
   Δε θέλω να χανόμαστε – η μισή ευθύνη γι’ αυτό είναι δική μου, εννοείται.

 5. Mary Meltzer Says:

  Κύριε Ίων, δεν είστε παρατηρητικός. Ήμουν στη συναυλία και στα παρασκήνια όπου επήγα δια μιαν φωτογραφίαν της κας Ασλανίδου, παρετήρησα ότι ο νεαρός περί του οποίου ο λόγος , είχε «tatoo» της ελληνικής σημαίας στο αριστερό του μπράτσο, το αυτό σύμβολο και επί της θήκης του οργάνου του. Δε νομίζετε ότι το γεγονός ουδόλως συνάδει με τις εικασίες σας περί αυτονομιστικής προπαγάνδας;

  • Αϊάσανθος Ίων Says:

   Καλώς ορίσατε, κατ’ αρχάς, αγαπητή μου.

   Η απόσταση στην οποία βρισκόμουν απ’ τον «νεαρό περί του οποίου ο λόγος» δεν μου επέτρεπε να δω αυτά που είδατε εσείς από κοντά.
   Παραμένει, ωστόσο, γεγονός ότι είπε αυτά που κατέγραψε το βίντεό μου, και αυτό με κάνει να φοβούμαι ότι και η ελληνική σημαία στο μπράτσο και τη θήκη του οργάνου του έχουν χαραχθεί ελαφρά τη καρδία. Επομένως, αυτά που εσείς χαρακτηρίζετε εικασίες δικές μου διατηρούν την ισχύ τους. Διότι κανένας δεν τον προκάλεσε να κάνει εκείνον το διαχωρισμό ανάμεσα στο «εδώ» και το «εκεί» αμέσως μετά την (απρόθυμη; Πάντως, κάθε άλλο παρά αθέλητη) «πάσα» της κας Ασλανίδου, και διότι, όπως φαντάζομαι ότι γνωρίζετε, η πιο αποτελεσματική προπαγάνδα είναι αυτή που γίνεται «εν παρόδω» και ανεπαίσθητα. Και τέτοιου είδους προπαγάνδα για την «αυτονομία» της Κρήτης έχω αντιληφθεί πλειστάκις, μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στη Μεγαλόνησο.

   Πολύ θα με ενδιέφερε να μάθαινα τη δική σας θέση πάνω στο ζήτημα της λεγόμενης αυτονόμησης. Είσθε υπέρ, ή κατά; Και αν είσθε υπέρ, για ποιους λόγους; Εάν, πάλι, είσθε κατά, πώς εκδηλώνετε την αντίθεσή σας;

 6. Mary Meltzer Says:

  Καλησπέρα σας. Το ζήτημα δεν το έχω σκεφτεί, αλλά εκ πρώτης είμαι αντίθετη στην ιδέα αυτονομήσεως. Εν πάσει περιπτώσει η αιτία αποστολής της πρώτης ηλ.επιστολής μου ότι ουδέν παρετήρησα μεμπτόν εις το κείμενον βίντεο (ουδέν περί αυτονομήσεως λόγον εκ του Ανδρουλιδάκη). Το «εδώ » και το «εκεί» ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως κατα το δοκούν. Αντιθέτως ακούω καθαρά τον αστεϊσμό του Ανδρουλιδάκη στα περί «μεγάλης πατρίδος(Κρήτη)» (λέγει «τη μικρή πατρίδα του…(;)Ανδρέου»-προφανώς το πολύ αγαπητό εις εμέ τραγούδι «μικρή πατρίδα»). Επίσης, οιοσδήποτε αντιλαμβάνεται ότι δεν επιτρέπονται ελαφρά τη καρδία χαρακτηρισμοί όπως «Εφιάλτης» και προτροπές «να τους εξαφανίσουμε» κλπ. προς ανθρώπους των οποίων τα πρότερα και τα παρόντα δεν γνωρίζουμε.

  • Αϊάσανθος Ίων Says:

   Καλησπέρα σας. Ζητώ συγγνώμην που άργησα να εγκρίνω το σχόλιό σας, αλλά το γεγονός ότι δεν έχω ακόμα ίντερνετ στο σπίτι μου προκαλεί τεράστιες δυσκολίες στο να παρακολουθώ τακτικά το ιστολόγιο και να κάνω τα απαραίτητα.
   Σκέφτηκα ότι, πριν απαντήσω σε αυτά που μου γράφετε, θα ήταν ωραία να συναντιόμασταν και να τα συζητούσαμε από κοντά. Ελπίζω να μη μου πείτε ότι τώρα έχετε φύγει από την Ιεράπετρα.
   Καληνύχτα σας.

 7. hackaday Says:

  Σου εύχομαι να περάσεις καλά το δεκαπενταύγουστο.

 8. Mary Meltzer Says:

  Αγαπητέ κύριε Ιων, καλησπέρα σας. Σχετικά με τη συνάντηση, που προτείνετε, επιτρέψατέ μου να κρατήσω την ανωνυμία μου. Έν εκ των διαδικτυακών πλεονεκτημάτων είναι και η διατύπωση απόψεων και κρίσεων χωρίς τον φόβον κοινωνικής κριτικής, καθώς η ψευδωνυμία προσφέρει άνεσιν συν τοις άλλοις και δυσαρέστων εις τους πολλούς κρίσεων. Άλλως, ποίος ο λόγος της αποκρύψεως των πραγματικών υμών στοιχείων (εκτός εάν ονομάζεστε ούτως ως υπογράφετε); Καληνύχτα σας

  • Αϊάσανθος Ίων Says:

   Αποφάσισα να χαραμίσω λίγο ακόμη απ’ τον πολύτιμο χρόνο μου μαζί σου, κυρία «Mary Meltzer» – και χωρίς πληθυντικούς κι ευγένειες που δεν αξίζεις.
   Ήμουν περισσότερο από βέβαιος για την απάντηση που θα μου έγραφες, μια και είχε γίνει σαφέστατη, από τα προηγούμενα σχόλιά σου, η αισχρή τακτική της στρεψοδικίας που ακολουθείς – σύμφωνα με την οποία, τα πάντα ερμηνεύονται ποικιλοτρόπως και κατά το δοκούν, αφού έτσι και μόνον έτσι μπορείτε να κάνετε την υποχθόνια δουλειά ΣΑΣ. Εννοείται, βέβαια, πως όταν ΣΑΣ συμφέρει, τότε δεν ερμηνεύετε κατά το δοκούν, αλλά «ακούτε καθαρά»!…
   Μάθε, επί τη ευκαιρία, ότι το τέχνασμα του να φορτώνετε στους άλλους τις δικές ΣΑΣ αισχρότητες έχει ξεφτίσει πια! Σας πήραν είδηση ακόμα κι οι πέτρες!
   Επίσης, δεν αποδίδει καθόλου (όσον αφορά εμένα, τουλάχιστον) το να ψάχνεις σε παλαιότερες αναρτήσεις και σε σχόλιά μου που δεν σε αφορούν για να αντλείς «επιχειρήματα» εις βάρος μου. Κράτα λοιπόν την καθαρεύουσα της βρομιάς σου, κι άι στο αγύριστο, μαζί με τη φάρα σου!
   Και μία ρητορική ερώτησις, δίκην υστερογράφου: Γιατί το όνομα Mary Meltzer δεν υπάρχει στην ελληνική μπλογκόσφαιρα πουθενά αλλού εκτός από εδώ;

 9. astillais Says:

  Είναι φαίνεται κομματάκι δύσκολο να δεχτούν ότι το θέμα είναι υπαρκτό, και επίσης ότι κάποιοι είναι αρκούντως υποψιασμένοι. Ε και σύ τους χαλάς τη σούπα.
  καλό βράδυ

 10. Ηλιθιότητα..εκτός ορίων « Ναυαγός Says:

  […] τις όποιες απαντήσεις σε αυτήν την καταχώρηση μέσω RSS 2.0. Αφήστε μια απάντηση, ή trackback από την δική σας […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: